Que és ?

El  Park(ing) Day és  un  esdeveniment  anual que té lloc  en diverses ciutats  de tot el món. Es tracta  d’una acció de ciutat performativa,  educativa i reinvindicativa, on diverses  entitats, col·lectius i ciutadania en general,  transformen de forma temporal places públiques d’aparcament  en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient.

El Parkin(ing) Day Barcelona, es realitza desde el 2014 i ja hi han participat més de 50 entitats. L’edició 2018 es realitzarà el divendres 21 de setembre per tots els districtes de la ciutat, de 09 a 21 h, coincidint amb la setmana de la mobilitat.

Qui pot participar?

El Park(ing) Day és un acte obert i participatiu Tothom qui vulgui hi pot participar: entitats, empreses, col·lectius i ciutadania en general.

Com funciona?

Autogestió · Cada entitat/col·lectiu s’encarregarà d’ocupar la plaça d’aparcament, de dissenyar i gestionar la seva pròpia instal·lació, i de tenir personal per interaccionar amb el públic visitant.

Creativitat i missatges en positiu · Crear instal·lacions que provoquin reflexions i que ens facin repensar l’espai públic, la mobilitat sostenible i els espais verds urbans, sempre d’una forma lúdica, creativa i en clau positiva! :)

Instal·lacions ZeroWaste · Intentem que els materials siguin reutilitzables i no generar residus fruit de la instal·lació.

Acció Col·lectiva · Realitzada a través d’una xarxa d’entitats i col·lectius que volen reivindicar el mateix missatge (veure manifest). L’acció col·lectiva es podrà visualitzar através del Mapa Park(ing) Day BCN 2018.

A tota la Ciutat · Volem crear accions distribuides per tots els barris de la ciutat. L’ideal es que les entitats que estan arrelades a un barri específic realitzin l’acció en el mateix territori.

Durant tot el dia ·  La intervenció durarà de 09 a 21h. Cada entiat es pot adaptar en relació a aquest horari. Es a dir, pot funcionar només de matí, només de tarda o bé tot el dia. Altres opcions son compartir aparcament amb altres entitats: una ocupa pel matí i l’altre per la tarda.

Més informació sobre COM dissenyar el vostre “park” aquí

 

Novetats edició 2018!

Simplifiquem el procés · disminuim el nombre de reunions; demanem permís i assegurances úniques; inscripció via formulári d’inscripció online.

Urbanisme feminista · Aquesta edició tindrà com a tema transversal l’urbanisme feminista i es farà un homenatge a Jane Jacobs.

Concurs Fotogràfic · Realitzarem un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials amb el hashtag #parkingdaybcn18. Per poder participar del concurs s’haurà de fer com a mínim 3 fotografies de 3 instal·lacions diferents del mapa park(ing) day acompanyades del hashtag.