L'activitat l'organitza Espai Ambiental Cooperativa i ISGlobal gràcies al suport de l'Ajuntament de Barcelona, ja que rebem una subvenció d'Ajuts Generals, en la línia d'Ecologia Urbana. 

En el Park(ing) Day les entitats que hi participen s'encarreguen de cercar la plaça i ocupar-la. Nosaltres cridem a participar-hi, coordinem l'activitat, demanem els permisos d'ocupació de la via pública i paguem una assegurança per a totes.

(Aquesta informació l'anirem actualitzant)

Ens comenta l'Ajuntament, (a data 3 de setembre) ens comenta que l'escenari més probable és el 2.

On es prioritza el distanciament social, places amb no més de 10 persones a la vegada, i portant mesures com les mascaretes.

Tenim ja la informació de les recomanacions de l'Ajuntament per realitzar l'acció. La podeu demanar per correu electrònic. 

L'Ajuntament ens ha recomanat pensar en 3 escenaris.

-Escenari 1. Sense estat d'alarma, tot ha tornat a la normalitat. En aquest cas us demanem que ompliu les vostres dades com cada any. Pensant en un escenari on tot ha tornat a la normalitat. 

-Escenari 2. (El més probable) Estat de nova normalitat. On es poden fer accions però amb distanciament social prudencial. (en el que haguem de mantenir el distanciament social de 2m, portar mascaretes, i rentar-se les mans sovint) En aquest cas us demanem que ompliu la vostra acció pensant en activitats que permetin ocupar la plaça i a la vegada amb distanciament social, tipus, fer una exposició, posar pancartes, baixar testos del balcó. Són activitats informatives i expositives, principalment. (Sense participació activa de persones) 

-Escenari 3. En estat d'alarma. No es pot sortir al carrer. Es poden fer accions a casa i visibilitzar les reivindicacions del Park(ing) a les xarxes socials, com muntar un ''Park'' a casa, fer tallers de pancartes i penjar-les als balcons, finestres, terrasses, i mostrar el nostre verd des de casa, fer un repte i que es torni viral...

Inscripcions tancades.

Les inscripcions van ser del 30 d'abril al 12 de juny del 2020. En aquest link. 

Per ara farem les reunions online.

Caldrà inscriure's per a que us passem l'enllaç. Anirem actualitzant

- 13 de maig a les 18h. 

- 8 de juny a les 18h. 

- 9 de setembre a les 18h. Inscripcions aquí. 

Espai Ambiental Cooperativa i ISGlobal, que som les organitzadores, ens encarregarem de demanar els permisos i de tenir a tothom que fa l'activitat assegurat. 

En el moment que tinguem els permisos, uns dies abans de l'acció, us passarem una còpia, via mail, que haureu de tenir disponible a la plaça d'aparcament. 

ES MOLT POSSIBLE QUE HO REBREM A ÚLTIMA HORA, EL DIA ABANS. (no us amoïneu)

També us donarem instruccions, al setembre, del que haureu de fer en cas d'accident. 

IMPORTANT: L'Ajuntament no reserva places. Ni tampoc reparteix senyalització de prohibit aparcar. Només les organitzadores podem intentar demanar tanques en el cas que el vostre públic sigui infantil (ex. escoles, casals infantils, etc) o de diversitat funcional.

Recordeu que és una activitat que la gràcia és la improvisació i la espontaneïtat. 

Recomanem imaginació i paciència, i escollir bé el lloc on fer la vostra insta·lació. Tothom tard o d'hora aconsegueix muntar la seva plaça.  

En el cas de que tingueu 2 o 3 places, recordeu que augmenta la dificultat de trobar-ne, i encara més juntes. 

Hi ha gent que aparca uns dies abans el seu cotxe. Hi ha gent que matina molt. Altres persones posen cartells uns dies abans als cotxes. De vegades hem hagut d'esperar una mica. 

En el cas de que estem en un estat en el que haguem de mantenir el distanciament social intentarem que ens donin permís d'ocupar els carrers en un espai equivalent a una plaça d'aparcament.

En el cas de que estiguem a casa, haurem de promoure les xarxes socials. 

1. Prioritzeu escollir Zona Blaves. Les Zones de Càrrega i Descàrrega, Zones Verdes o de Residents són més difícils de que es quedin lliures. Prioritzeu en aquest ordre si no teniu altres possibilitats.

2. Busqueu la màxima seguretat, escolliu carrers amb poc trànsit de cotxes i d'autobusos, i prou amples per tenir-hi visibilitat. Per exemple amb carrer de zona 30.

3. Els Parks han de tenir una barrera física que separi la plaça de la part dels cotxes que circulen, per seguretat. Aquesta barrera pot ser feta de testos, plantes, palets...

4. Garantiu l'accessibilitat. Tot i que no utilitzareu la vorera, assegureu-vos que no està ocupada per elements o construccions semi-permanents que impedeixin l'accés de visitants (pàrquings-bici, quioscos ...)

5. Si el vostre espai no té ombres, penseu en crear-les, al setembre encara tenim molta calor i sol.

6. A l'hora d'escollir una plaça, poseu al formulari un rang del carrer aproximat entre números de portals. Serà més fàcil per trobar-hi lloc. Nosaltres us demanem una ubicació aproximada de la plaça per una qüestió de permisos i assegurances.

7. En el cas de que estiguem en un escenari post-pandèmia sense confinament. Per assegurar que tindreu visites, poseu la plaça en un carrer concorregut de gent i accessible. 

8. Intentarem demanar permís per ocupar la via pública en el cas de que no trobem llocs lliures si els cotxes no roten, segons l'escenari en el que estem. 

Perquè sigui una acció emmarcada dins del Park(ing) Day, és imprescindible que es transformi una plaça d'aparcament de cotxes.  

No tenim permís per ocupar les voreres. 

Recordeu que la mida de les places son de: 2,5m x 5 m = 12,5 m2

L'espai pot transformar-se en gairebé qualsevol cosa, tenint sempre en compte que el missatge que volem donar i explicar en relació amb el Manifest 2020

La idea original és informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model millor de ciutat.

Podeu mirar què han fet altres entitats altres anys per inspirar-vos! 

No. El format de funcionament és el d'autorganització: cada entitat s'organitza en les qüestions de disseny i ocupació, de manera que cada entitat té autonomia de fer el seu Park. Sé que podem ajudar a enviar algun mail de demanda de materials entre entitats. 

Intenteu que els materials siguin reutilitzables i no genereu residus fruit de la instal·lació.

No. Aquest és un esdeveniment no comercial. No està permès vendre res, ni promocionar o anunciar productes i serveis.  

Però les entitats sí podeu usar el vostre logotip i explicar els vostres projectes.

El  Park(ing) Day té lloc durant tot el dia, de 9 a 21h.  

Nosaltres comunicarem a la programació si hi sereu durant el matí de 9 a 14h, a la tarda de 14 a 21h, o tot el dia de 9 a 21h.  Una opció és compartir aparcament amb altres entitats: una ocupa al matí i l’altra a la tarda.

És important estar a la plaça durant el temps que us heu compromès, perquè poden venir persones de tota la ciutat a visitar-la. 

No demanarem permís per ocupar de nit. Però si hi ha algú que ho vol fer per si sol, endavant; nosaltres només demanarem dins d’aquest horari. Fora d’aquest rang l’entitat s’haurà de fer càrrec dels permís i de l’assegurança.

Realitzarem les activitats en l'escenari de tipus 2.