Partint de la idea i objectius comuns, animem a entitats i ciutadania a dissenyar i construir la seva pròpia instal·lació en una plaça d’aparcament. L’espai pot transformar-se en gairebé qualsevol cosa, tenint sempre en compte que el missatge ha de ser positiu, i que la idea original és informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model millor de ciutat. Feu volar la imaginació i experimenteu creant temporalment un tros de la ciutat en la qual us agradaria viure!

Coses a tenir en compte a l’hora de dissenyar el vostre “park”:

1. El concepte

Moment de creació col·lectiva on ens preguntem QUÈ i COM serà el nostre Park. Podeu inspirar-vos amb els parks que han creat ciutadans de més de 200 ciutats del món seguint el hashtag: #parkingday [enjoyinstagram_mb]

2. El missatge

Crear instal·lacions que provoquin reflexions i que ens facin repensar l’espai públic, la mobilitat sostenible i els espais verds urbans, sempre d’una forma lúdica, creativa i en clau positiva! :)

El missatge del vostre park pot tenir un caràcter reivindicatiu i/o educatiu, però sempre mantenint el missatge en positiu. Convidem també a treballar amb llenguatges lúdics i artístics per transmetre el missatge.

Recomanem que el tema i missatge del vostre “park” parlin d’algun d’aquests aspectes: Verd urbà, Mobilitat, Espai públic i/o Contaminació atmosfèrica i/o acústica.

Atenció!! És un esdeveniment NO COMERCIAL. No està permès vendre res, ni promocionar o anunciar productes i serveis. Tot i això, les entitats poden usar el seu logotip i explicar els seus projectes, és clar!

Cada park te el seu propi missatge, però recordeu que es tracta d’una acció col·lectiva i de ciutat. Els participants es comprometen a fer difusió de l’esdeveniment a les persones que s’apropin explicant el missatge del park(ing) day bcn.

3. Materials

Instal·lacions ZeroWaste · Intentem que els materials siguin reutilitzables i no generar residus fruit de la instal·lació.

4. On posareu el “parc”? 

–  Perquè sigui una acció Park(ing) Day, ha de ser dins plaça d’aparcament de cotxes! Important!

– Preferiblement zona blava o “blanca”, si no, zona verda (no us ubiqueu a Càrrega-Descàrrega!)

–  Fixeu-vos en la visibilitat (objectes que us puguin tapar)

– Si el vostre espai no té ombres, penseu en crear-les!

Busqueu la màxima seguretat. Hi ha vies més transitades o on la circulació dels vehicles és més ràpida. També tenir major visibilitat us ajudarà. Garantiu l’accessibilitat. Tot i que no utilitzareu la vorera, assegureu-vos que no està ocupada per elements o construccions semi-permanents que impedeixin l’accés de visitants o vostre (pàrquings-bici, quioscs, …).

5. Com ocuparem la nostra plaça d’aparcament?

L’essència del park(ing) day es ocupar una plaça d’aparcament. Nosaltres us demanem una ubicació aproximada per una qüestió de permisos i assegurances. A partir d’aquí la plaça exacta que agafareu i de quina manera, depèn de vosaltres! :)

6. Quant de temps?

El park(ing) day té lloc durant tot el dia, de 09 a 21h. Cada entitat es pot adaptar en relació a aquest horari. És a dir, pot funcionar només de matí, només de tarda o bé tot el dia. Altres opcions són compartir aparcament amb altres entitats: una ocupa al matí i l’altre a la tarda.

7. De l’autogestió a l’acció col·lectiva!

El format de funcionament és el següent: cada entitat s’organitza en la qüestió del disseny, ocupació i etc de manera que cada entitat té autonomia de fer de la seva manera el seu park.

Tots els parks autogestionats fan part d’una acció col·lectiva amb un missatge comú, i unes accions que connectaran els diferents parks, com el Parkingday Map o el concurs de fotografia.

Jà podeu baixar-vos la guia parkingday 2018 amb tots els detalls de com dissenyar i preparar el teu park!! 

Preguntes freqüents i respostes (Q&A)