Els veïns del Poble-sec converteixen els escocells en petits jardins

Tamara-regant-jardihttp://eldigital.barcelona.cat/els-veins-del-poble-sec-converteixen-els-escocells-en-petits-jardins_222340.html

Tamara Sancho s’ha unit amb diversos veïns del Poble-sec per convertir els escocells dels arbres en microjardins. Fa prop de 3 anys, farta de veure brutícia acumulada a la terra dels arbres del barri, va començar a cultivar plantes en 2 arbres que són davant de casa seva.

Ara vol que això passi a ser una pràctica habitual al Poble-sec i també a la resta de la ciutat. Al principi li arrencaven les plantes i se les enduien. Però a còpia d’insistir la Tamara ha aconseguit que altres veïns hi participin per mantenir vius els jardinets i per crear-ne de nous. Per fer-ho compta amb el suport de la xarxa d’intercanvis del Poble-sec, el Trocasec.

Per difondre el seu projecte, aquesta veïna del Poble-sec està creant un mapa per ubicar tots els minijardins que ja existeixen i tots els nous que els veïns hi volen impulsar. De moment ha comptabilitzat una desena de petits jardins que es concentren als carrers del Poeta Cabanyes, Magalhães i Salvà.

L’origen de la idea es remunta molts anys enrere. Quan era petita, el pare de la Tamara li explicaba amb orgull que quan vivia a Xile havia aconseguit plantar arbres en una zona comunitària davant de casa seva. Més de 30 anys després, mentre caminava pel Poble-sec, la Tamara va descobrir un petit jardí en un arbre del davant del restaurant Ca l’Oliveta, al carrer del Poeta Cabanyes, i aquesta va ser l’espurna que li faltava per tirar endavant el seu projecte de minijardins.

 

Els veïns del Poble-sec converteixen els escocells en petits jardins