Convocatòria

Divendres 19 de setembre de 2014, de 10 a 11h hores a Plaça Universitat 5, membres d’Espai Ambiental i altres entitats participants presentaran el Park(ing) Day Barcelona 2014.

Quaranta entitats barcelonines transformaran aparcamentsde cotxe en parcs i altres formes d’espai d’ús col·lectiu

Park(ing) Day Barcelona 2014 se celebrarà el divendres 19 de setembre a trenta indrets de la ciutat

Les entitats participants reclamen accions efectives per reduir a la meitat el transport privat i disminuir la contaminació als nivells exigits per la UE

Quaranta entitats de Barcelona participaran el proper 19 de setembre a la iniciativa Park(ing) Day 2014. Durant tot el diaocuparan i transformaran unes trenta places d’aparcament per a cotxes en parcs, jardins, zones recreatives i altres formes d’espai d’ús col·lectiu.

L’objectiu de l’esdeveniment, on participen col·lectius ambientals, socials, artístics, veïnals i educatius, és reivindicar la necessitat de reduir el transport privat a la ciutat per assolir un model de ciutat més sostenible i, alhora, millorar els espais públics per a ús comú.

Disminuir la contaminació als nivells marcats per la UE, reduir un 50% el trànsit de vehicles privats, ampliar i connectar zones verdes, garantir un transport públic eficaç i accessible, ampliar la xarxa de carrils bici i posar fre a la creixent mercantilització dels espais comuns són algunes de les reclamacions que els participants manifesten amb aquesta acció.

Park(ing) Day és una iniciativa internacional celebrada anualment des de 2005, i des d’aleshores s’hi han sumat més de 170 ciutats. A Barcelona, diverses entitats de la ciutat, coordinades per l’Associació Espai Ambiental, hi participaran conjuntamentper primer cop.

Una ciutat pensada per als cotxes

Barcelona és una ciutat pensada principalment per al vehicle privat. 55% de la superfície és calçada per a vehicles i només el 45% és vorera, i els nous projectes de la ciutat es dissenyen pensant més en el vehicle privat que en usuaris de transport públic, ciclistes o vianants. Amb la iniciativa del Park(ing)Day es pretén canviar aquesta tendència i apostar per ciutats més pensades per les persones que hi viuen i que necessiten espai per al lleure col·lectiu.

Mésinformació: www.parkingdaybcn.org

Mapa de places ocupades https://parkingdaybcn.org/mapa-dels-parkings/

Llistat de participants: https://parkingdaybcn.org/participants/

Manifest: https://parkingdaybcn.org/manifest/

Contacte de premsa:

Espai Ambiental (entitat coordinadora) 622 344 436 / info@espaiambiental.com

Nota de Premsa per al 19/9