Un dia per reivindicar una ciutat més verda i sostenible

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.

 

El proper divendres 16 de setembre persones, col·lectius i entitats ambientals, socials, d’arquitectura, veïns i veïnes… convertiran en espais verds i de forma temporal i espontània, places públiques d’aparcament pel gaudir ciutadà. Aquest any veïns i veïnes del barri de Sant Antoni seguiran cosint una tela per demanar més verd sobre l’asfalt, Il·lustraciència i l’Aula Ambiental Sagrada Família crearan un Eixample verd a través de dibuixos generats pel públic assistent, ISGlobal i la Fàbrica del Sol muntaran un estand per parlar sobre mobilitat activa (caminar, anar en bicicleta i transport públic) i els efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la salut. Són algunes de les propostes obertes a la participació.

 

Amb aquesta acció es vol reivindicar una ciutat més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat, amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als vehicles motoritzats, conscienciada per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica i que aposti per una mobilitat activa i sostenible.

 

La iniciativa, sorgida a San Francisco (EUA) l’any 2005 de la mà del col·lectiu d’arquitectes Rebar, es va celebrar a Barcelona per primera vegada de forma coordinada l’any 2014 sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Aleshores hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions. Aquest any s’assoliran una quinzena d’instal·lacions a tota Barcelona i a la iniciativa també s’han afegit Girona i Granollers. El Park(ing) Day se celebra en aquesta data arreu del món.

 

Més informació:

 

Raül Toran (tel. 617.72.45.41 – raul.toran@gmail.com) i el divendres, 16 de setembre, podeu parlar amb l’Aleix Porta (tel. 635.16.98.14) – aleix.porta@gmail.com en una de les instal·lacions del Park(ing) Day.

 

Per a més informació:

 

https://www.parkingdaybcn.org

 

bcnparkingday@gmail.com

 

#parkingdaybcn16

 

https://www.facebook.com/parkingdaybarcelona/

 

Ja tenim aquí el #parkingdaybcn16