Un dia per reivindicar una ciutat més verda i sostenible

Divendres, 16 de setembre a tota Barcelona

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.

El proper divendres 16 de setembre persones, col·lectius i entitats ambientals, socials, d’arquitectura, veïns i veïnes… ocuparan places d’aparcament de la zona verda i blava que durant un dia acolliran activitats culturals i de gaudi ciutadà. Aquest any l’Associació de Veins de la Dreta Eixample i Omnium Eixample ens portaran l’actuació de la soprano Ilona Schneider per contrastar-la amb el soroll dels vehicles i també oferiran sessions de lectura dramatitzada de textos relacionats amb l’esperit de la jornada; veïns i veïnes del barri de Sant Antoni seguiran cosint una tela per demanar més verd sobre l’asfalt; Il·lustraciència i l’Aula Ambiental Sagrada Família crearan un Eixample verd a través de dibuixos generats pel públic assistent; ISGlobal i la Fàbrica del Sol muntaran un estand per parlar sobre mobilitat activa (caminar, anar en bicicleta i transport públic) i els efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la salut; l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T i Catalunya Camina faran propostes per caminar a la ciutat de forma segura i saludable i calcularan la petjada ecològica en els desplaçaments quotidians; l’Associació Espai Ambiental farà una acció adreçada a sensibilitzar a la ciutadania sobre la contaminació acústica a la ciutat; el Centre Cívic Can Deu realitzarà activitats destinades per als més petits, on tractaran el tema de la climatologia a través de manualitats amb material reciclat, i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Bicicleta Club de Catalunya (BACC) desenvoluparan activitats relacionades amb la contaminació de l’aire i acústica. Són algunes de les propostes obertes a la participació.

Amb aquesta acció es vol reivindicar una ciutat més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat, amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als vehicles motoritzats, conscienciada per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica i que aposti per una mobilitat activa i sostenible.

La iniciativa, sorgida a San Francisco (EUA) l’any 2005 de la mà del col·lectiu d’arquitectes Rebar, es va celebrar a Barcelona per primera vegada de forma coordinada l’any 2014 sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Aleshores hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions. Aquest any s’assoliran una quinzena d’instal·lacions a tota Barcelona i a la iniciativa també s’han afegit Girona i Granollers. El Park(ing) Day se celebra en aquesta data arreu del món.

Adjuntem informació explicativa de la Gimcana que es farà durant el día participant en totes les accions i mapa localitzador de les places ocupades.

 

Més informació:

Divendres 16. a les 12h  Aleix Porta (tel. 635.16.98.14) – aleix.porta@gmail.com atendrà als mitjans de comunicació en una de les instal·lacions del Park(ing) Day: la plaça nº7 BAM Ronda Sant Antoni/Sepulveda. Pl. Goya.

També podeu contactar amb Raül Toran (tel. 617724541raul.toran@gmail.com)

https://www.parkingdaybcn.org

bcnparkingday@gmail.com

#parkingdaybcn16

https://www.facebook.com/parkingdaybarcelona/

Nota de premsa #parkingdaybcn16